logo

Gratis bokföring och fakturering!

Skapa konto

Förnamn
Efternamn
E-postadress
Telefon
Lösenord
Bekräfta lösenord
Inbjudningskod
Jag godkänner avtalet
Läs avtalet »
OBS! Du måste godkänna avtalet!
När du registrerat dig har du tillgång till basfunktionerna i PromikBook. Det är helt gratis och kommer alltid att vara det!

Behöver du hjälp med registreringen kan du titta på instruktionsfilmen.

Fakturera med PromikBook


PromikBook är ett gratis faktureringsprogram online. I grundversionen, som är helt gratis, kan du fakturera helt fritt. Skapa en snygg faktura enkelt och snabbt genom några knapptryck. Välj din egen logotyp och skicka fakturan direkt.

Att göra en faktura i PromikBook är enkelt då PromikBook använder så kallat WYSIWYG, What You See Is What You Get, dvs det du ser på skärmen är hela tiden hur fakturan som skapas kommer se ut när den är klar.

Klicka på bilden för att visa filmen

Fakturaexempel


För att få en mer detaljerad överblick på hur en faktura kommer se ut, tryck på bilden nedan.

Klicka på bilden för att se fakturan

Leverera fakturan


När du har skapat en snygg faktura är det dags att skicka den. PromikBook erbjuder flera olika alternativ för leverans av fakturan, så som automatisk kuvertering och utskrift, fakturan som PDF via e-post eller vanlig utskrift på din enhet.


Olika typer av fakturor


Med PromikBook kan du enkelt skapa rot och rut fakturor med helautomatisk bokföring samt rapportering till Skatteverket.

Fakturerar du utomlands kan du även skapa fakturor i olika valutor som alla bokförs helautomatiskt och PromikBook räknar själv ut eventuella valutakursvinster/förluster.

Behöver du skapa inbetalningskort på dina fakturor? Inga problem! Med PromikBook kan du snabbt skapa enkla fakturor med BankGiro eller PlusGiro i botten.

Behöver ni skicka räntefakturor? Inga problem! PromikBook kan automatiskt räkna fram och skapa räntefakturor på vald kund.

Det går också utmärkt att skapa kontantfaktura, räntefaktura, kreditfaktura och påminnelsefaktura utöver normala fakturan.

PromikBook kan skapa alla typer av fakturor oavsett om ert företag använder faktureringsmetoden eller kontantmetoden.


Skapa faktura via appen


PromikBook har även en app till smartphones där det går att skapa och skicka fakturor med några enkla klick. Appen är kopplad direkt till PromikBook och alla kunder och artiklar hämtas från systemet. Självklart går det att skapa nya kunder och artiklar när man skapar fakturan i appen.


Egen avsändare vid epost


Under inställningsmenyn i PromikBook kan ni ställa in er egna e-postadress för leverans av fakturor. PromikBook kommer då att skicka via er e-postserver och era mottagare uppfattar det som att det kommer från er adress. Skickade fakturor hamnar också i mappen “Skickade” på den epost-adress ni väljer som avsändare.

Utöver egen avsändare finns också möjlighet att använda sig av egen text i e-postmeddelandet med fakturan.


Aviseringar via epost och sms


När en faktura levereras finns möjlighet att välja aviseringar till kunden via både Epost och SMS. Kunden får då ett meddelande om att en faktura har skickats och även hur/var den levereras.

Skapa en faktura i en Android-telefon

Smarta funktioner


Från kundreskontran finns en mängd smarta funktioner att använda sig utav. För en faktura går det exempelvis att skriva ut en följesedel, dela en direktlänk till fakturan eller se en graf över konteringsstegen.

Här går det även att skapa en ny faktura utifrån en tidigare faktura eller en automatisk kreditfaktura.

Om det behövs kan man skicka en påminnelse på just denna fakturan eller skicka fakturan direkt till inkasso.

Man kan välja att ladda hem fakturan som en PDF eller att skicka fakturan igen.

Allt loggas och ni kan när som helst läsa hela loggen för vad som har hänt med en faktura. Det finns även möjlighet att skriva in egna kommentarer i loggen som ex “Fakturan krediterades efter kontakt med kunden” eller liknande. All information är kopplad till vilken inloggad användare som gör vad.


Påminnelse- samt inkassohantering


Betalar inte era kunder sina fakturor i tid kan PromikBook hjälpa er genom att erbjuda helautomatiserad påminnelsehantering.

Genom att aktivera funktionen och ställa in hur och när en påminnelse ska skickas kommer PromikBook börja skicka ut påminnelser för fakturor som inte har markerats som betalda.

Har ni även aktiverat PromikBooks inkassotjänst skickas fakturan efter två påminnelser iväg till bolaget Capitum för inkassohantering.

Självklart går det bra att nöja sig med att skicka alla påminnelser eller inkassoärenden manuellt också. Men varför tänka på det när det kan skötas automatiskt?


Validerade OCR-nummer


PromikBook använder autogenererade fakturanummer som även skrivs som OCR-nummer.

Ett val om vilket fakturanummer PromikBook ska börja räkna på presenteras för användaren och därefter genererar PromikBook faktura/OCR-referensnummer med både checksiffra och längdsiffra.

Det innebär att två kontrollsiffror läggs på fakturanumret för att skapa ett validerat och giltigt faktura/OCR-nummer.

För att veta mer eller för att testa OCR-nummer, besök bankgirocentralens hemsida.


Betalningar med bankfil


Exportera era inkommande betalningar från banken och matcha direkt mot skickade fakturor som blir automatiskt bokförda och markerade som betalda.

PromikBook känner dessutom av om samma faktura blir markerad fler än en gång och ger då förslag på hur en felaktig faktura ska bokföras.

Alla inlästa filer sparas automatiskt i dokumenthanteraren och användaren erbjuds ett alternativ om att spara ner en sammanställning av vilka fakturor som har markerats.

PromikBook erbjuder flera leveranssätt
PromikBook AB © 2019