Skapa nytt räkenskapsår

Steg 1

För att hantera och skapa nytt räkenskapsår klickar du på fliken Bokföring -> Räkenskapsår.
Det går även bra att klicka på fliken med nuvarande räkenskapsår, bredvid ditt företagsnamn till höger, se Bild 1.

Bild 1.

Steg 2

En lista med dina räkenskapsår visas. För att ändra ett räkenskapsår klickar du på åtgärdsikonen på respektive rad. För att skapa ett nytt räkenskapsår klickar du på åtgärdsikonen som är markerad i Bild 2.

Bild 2. Klicka på åtgärdsikonen för att skapa räkenskapsår

Steg 3

Här väljer du skapa räkenskapsår för… beroende på vilket år du ska skapa.

Bild 3. Skapa nytt år framåt eller bakåt i tiden.

Steg 4

Nu kan du ändrat namnet på ditt nya räkenskapsår, i exemplet på bilden har jag skrivit 2020, se Bild 4.

När du har valt ett namn och skrivit in korrekt datum trycker du på Skapa, se Bild 4.

OBS!

Kontrollera noga att både start och slut-datum på räkenskapsåret blir korrekt då detta INTE kan ändras!