Ändra betalningsdatum på utgående faktura

Den här guiden är till för dig som har skrivit fel betalningsdatum på din faktura och vill ändra till rätt betalningsdatum.

Notera!

Guiden gäller endast för faktureringsmetoden.

Steg 1

Gå till fliken Faktura->Visa utgående fakturor.
Sedan väljer du den fakturan som har blivit fel och trycker på Se fakturahistorik eller trycker på Utropstecknet, se Bild 1.

Bild 1. Välj den fakturan som har blivit fel.

Steg 2

Nu trycker du på någon av de Markerade pilarna för att komma vidare till betalningsverifikationen, se Bild 2.

Bild 2. Tryck på någon utav de två markerade pilarna.

Steg 3

När du har tryckt på pilen öppnas en ny flik med verifikationen, här kan du stryka alla transaktionsrader. Anledningen till att du måste stryka alla transaktionsrader är för att du nu ska backa bokföringen.

Bild 3. Ny flik har öppnats.

Steg 4

Du hittar alternativet Lås upp längst ner på den här sidan, se Bild 4.
Efter du har valt att låsa upp verifikationerna väljer du Nolla alla rader, se Bild 5.

Bild 4. Först låser du upp verifikationerna.

Bild 5. Nu väljer du att nolla alla rader.

Steg 5

Sedan väljer du Bokför, se Bild 6.

Nu kommer du få upp en notis, där trycker du Ja för att komma vidare, se Bild 7.

Bild 6. Notera att summan ska vara noll.

Bild 7. Välj Ja.

Steg 6

Nu växlar du tillbaka till fliken utgående fakturor och ställer dig vid den faktura som har blivit fel och väljer Ändra status på fakturan, se Bild 8.

Bild 8. Tryck på åtgärdsikonen bredvid fakturan.

Steg 7

Nu får upp en notis, där väljer du Bokförd sedan trycker du på Spara, se Bild 9.

Därefter väljer du ”Ja för att kunna ändra status på fakturan, se Bild 10.

Bild 9. Välj Bokförd, glöm sedan inte att trycka på Spara.

Bild 10. Tryck Ja för att ändra statusen.

Steg 8

Nu ska statusen på fakturan ha ändrats till Ej betald i listan över utgående fakturor.

Du kan nu välja Markera betalning eller trycka på Ej betald som är markerat på bilden för att ändra till korrekt datum och lägga in betalningen på nytt.

Därefter kan du ändra till rätt betalningsdatum. Klicka på Ok för att bokföra betalningen, se Bild 12.

Bild 11. Markera betalningen.

Bild 12. Ändra till rätt datum och tryck på Ok.

Bild 13 - Nu ska det se ut så här i din fakturahistorik.