Bjud in användare och få pengar

Visste du att du kan tjäna pengar på att använda PromikBook? Läs vidare så berättar vi hur det går till!

Steg 1 - Inbjudningslänk

Allt börjar med att du går till fliken Mitt konto för att hitta din inbjudningskod.

Vi har skapat upp en förvald inbjudningskod åt dig men du kan själv ändra den genom att klicka på -symbolen, se Bild 1..

Nedanför inbjudningskod hittar du sedan inbjudningslänk. Det är den länken du kopierar och skickar till den framtida PromikBook användaren du vill värva när hen ska skapa sitt egna PromikBook-konto, se Bild 1..

Bild 1. Inbjudningskod samt inbjudningslänk under Mitt konto

Din inbjudningskod kan du skicka till flera olika personer. Ju fler som skapar ett konto med just din inbjudningskod, desto bättre är det för dig. Läs vidare för att förstår vad som gör det bra med fler användare kopplade till just ditt konto!

Tips!

Om du har möjlighet, lägg din inbjudningslänk på en hemsida eller i ett e-postmeddelande som du skickar ut. Då är chansen större att du får fler användare kopplade till dig.

Steg 2 - Kickback

När någon skapar ett konto med just din inbjudningskod kopplas den användaren till dig. Du kan se alla dina inbjudna användare genom att gå till fliken Mitt konto och kicka under rubriken Kickback - Inbjudna användare.

När en användare som är kopplad till dig väljer att köpa något utav våra paket under fliken Shop utgår så kallad Kickback från köpet.

Det innebär att 25% av köpet skickas vidare som kickback för användarna på bolaget.

Låt oss ta ett exempel

Användaren Lisa har bjudit in användaren Olle. Olle är en användare på bolaget Olles Livs och bestämmer sig för att köpa ett tilläggspaket i PromikBook Shop

Olle är ensam på bolaget Olles Livs och kostnaden för köpet ligger på 1 188 SEK ex moms. Eftersom Olle är inbjuden av Lisa utgår kickback med 25% till Lisa, dvs 297 kr ex moms.

Din kickback räknas och summeras ihop för alla användare och du kan alltid följa din intjänade kickback under fliken Mitt konto och under rubriken Kickback - Intjänad kickback.

Du kan närsomhelst välja att omvandla din intjänade kickback till krediter, och när du sedan fått krediter går det såklart att begära utbetalning i pengar.

Om du behåller krediter kan du själv använda dessa i PromikBook som betalningsmedel. Om du t.ex. ska skicka en faktura via posten, köpa paket eller betala inkommande fakturor från PromikBook.

För att begära ut dina krediter till pengar görs det under fliken Tjänster och därefter Kontoudrag.

Läs vidare!

För mer information om hur du använder krediter i PromikBook kan du läsa guiden Använda krediter i PromikBook.

Steg 3 - Fler exempel

Detta steg är för dig som vill veta mer om hur kickback räknas. Vi förklarar här närmare vad som händer i olika scenarion genom lättförståeliga exempel.

Exempel 1 - Flera användare delar på kickback

Låt oss säga att Olle som är inbjuden av Lisa nu inte är ensam på Olles Livs utan där finns även användaren Jens som hjälper Olle med bokföringen. Nu är det dock så att Jens är inbjuden av en annan användare som heter Malin.

Olle bestämmer sig för att köpa ett paket. Kostnaden för paketet är 1 188 SEK ex moms. Från köpet utgår kickback med 25%. Men eftersom Olle inte längre är ensam användare på bolaget fördelas dessa 25% lika över alla användare som har blivit inbjudna.

I det här exemplet får alltså Lisa 12,5% genom Olle och Malin får 12,5% genom Jens.

Om det nu skulle vara så att Olles sambo, Elin också har tillgång till bolaget Olles Livs men inte är inbjuden av någon blir fördelningen vid ett köp densamma som innan, dvs Olle och Jens genererar vardera 12,5% till sina respektive kopplade användare.

Kickback fördelas lika över de användare som har blivit inbjudna.

Exempel 2 - Inbjudningar i flera led

I det här exemplet har Olle delat med sig utav sin inbjudningskod till en granne, Ethel, som driver egen firma. Olle tipsade henne om PromikBook och Ethel skapade sitt konto med inbjudningskoden från Olle.

Eftersom Ethel driver sitt lilla bolag Ethels fina smycken och krimskrams med relativt liten omsättning då hon är pensionär behöver hon endast lilla paketet i PromikBook.

Kostnaden för Ethel blir 414 SEK ex moms. Hon är ensam på sitt lilla bolag och hennes köp genererar därför 25% i kickback som går till Olle.

När Olle får sina 25% i kickback från Ethel blir Olle såklart väldigt glad över att hans rekommendation genererat pengar. Någon annan som blir glad är Lisa, eftersom Lisa är den som bjudit in Olle. För nu genererar Olles intjänade kickback 25% vidare till Lisa, dvs utav de 25% som Olle fått utav Ethel skickar han vidare 25% till Lisa.

Kickback genereras som mest i 10 led eller tills genererad summa är mindre än 0,1 kronor.