Fakturamallar

Steg 1 - Skapa en fakturamall

Gå till fliken Faktura och välj Skapa ny under rubriken Utgående fakturor.

Klicka på pilen som är markerad på bilden för att se olika tillval, se Bild 1.
Klicka därefter på åtgärdsikonen som finns på raden Välj fakturamall och tryck på Lägg till ny för att börja skapa fakturamallen, se Bild 2.

Bild 1. Tryck på bilden för att få den tydligare.

Steg 2. Tryck på bilden för att få den tydligare.

Steg 2

I exemplet på bilden har vi skapat en mall för Faktureringsavgift. Vi börjar med att skriva Faktureringsavgift vid raden Namn därefter skriver vi 49 kr vid beskrivning samt bockat för Spara artikelrader och bockat ur Spara kund, se Bild 3. Ni kan även välja att göra en mall för en specifik kund och då bockar ni i Spara kund istället. När ni gjort era val klickar ni på Spara

Bild 3.

Steg 3 - Spara fakturamallen

När ni skapat en eller flera artiklar som ni vill spara till er fakturamall klickar ni på Spara ändringar, se Bild 4.
Om ni vill spara en specifik kund till fakturamallen väljer ni kunden som vanligt till fakturan och klickar sedan på Spara ändringar, observera att ni måste bockat i Spara kund som vi gick igenom i steg 1 för att kunden ska sparas till mallen.

Bild 4.

Läs vidare!

För mer information om hur ni skapar en artikel kan ni läsa i guiden Lägg till artikel.

Steg 4

Om ni väljer att skapa en faktura med en fakturamall men vill t.ex. lägga till fler artiklar då klickar ni endast på Plustecknet som är markerat på bilden, se Bild 5. Ni kan alltid ändra fakturan efter ni har använt en fakturamall och det som ni lägger till kommer inte sparas i er fakturamall om ni inte klickar på Spara ändringar som vi gick igenom i steg 3.

Bild 5.

Ni hittar era sparade fakturamallar under fliken Faktura sedan väljer ni Från mall då visas alla era sparade fakturamallar, klicka på namnet så kommer ni direkt till fakturamallen, se Bild 6. Eller så kan ni gå till fliken Faktura och välja Skapa ny under rubriken Utgående, så kan ni trycka på åtgärdsikonen som står under rubriken Välj fakturamall därefter så listas alla era fakturamallar.