Fakturamallar

Fakturamallar

Steg 1 - Skapa en fakturamall

Först går du till fliken Faktura sedan väljer du Skapa ny under rubriken Utgående.

Nu trycker du på åtgärdsikonen som är markerad på bilden och väljer alternativet Lägg till ny så kan du börja skapa fakturamallen, se Bild 1.

I exemplet nedan har jag valt Faktureringsavgift som namn, i beskrivningen har jag skrivit 49 kr samt bockat för Spara artikelrader och bockat ur Spara kund, se Bild 2.
Man väljer själv vilka man vill bocka för, den här fakturamallen är för faktureringsavgift och då kommer jag alltid använda samma artikel men inte alltid till samma kund, därför har jag endast bockat för Spara artikelrader. När du har gjort dina val trycker du på Spara för att komma vidare.


Bild 1.

Bild 2.

Steg 2 - Skapa en artikel till fakturamallen

Eftersom den här fakturamallen avser faktureringsavgift kommer vi nu göra en ny artikel för det.
I exemplet på bilden har jag skrivit Faktureringsavgift som benämning, valt 25% som momssats och att priset är 49 kr inklusive moms. Notera att jag också har ändrat bokföringskontot till 3540 istället, se Bild 3.


Bild 3. Tryck på bilden för att få den tydligare.

Läs vidare!

För mer information om hur du skapar en artikel kan du läsa guiden Lägg till artikel.

Steg 3 - Spara fakturamallen

När du skapat en eller flera artiklar som du vill spara till din fakturamall trycker du på Spara ändringar, se Bild 4.
Om du vill spara en specifik kund till fakturamallen väljer du kunden som vanligt till fakturan och trycker sedan på Spara ändringar, observera att du måste ha bockat för Spara kund som vi gick igenom i steg 1 för att kunden ska sparas till mallen.


Bild 4.

Steg 4

Om du väljer att skapa en faktura med en fakturamall men vill t.ex. lägga till fler artiklar då trycker du endast på Plustecknet som är markerat på bilden, se Bild 5. Man kan alltid ändra fakturan efter man har använt en fakturamall och det som du lägger till kommer inte sparas i din fakturamall om du inte trycker på Spara ändringar som vi gick igenom i steg 3.


Bild 5.

Du hittar dina sparade fakturamallar antingen under fliken Faktura sedan väljer du Från mall så kommer det komma upp en notis med alla dina sparade fakturamallar, det räcker att trycka på namnet så kommer du direkt till fakturamallen, se Bild 6. Eller så kan du gå till fliken Faktura och välja Skapa ny under rubriken Utgående, så kan du trycka på åtgärdsikonen som står under rubriken Välj fakturamall därefter så listas alla dina fakturamallar.


Bild 6.
Loader