Aktivera Acconomy API

Vad är API?

Från Wikipedia

Ett API eller applikationsprogrammeringsgränssnitt, av engelskans application programming interface, är en specifikation av hur olika applikationsprogram kan använda och kommunicera med en specifik programvara, som vanligen utgörs av ett dynamiskt länkat bibliotek och som därmed blir en mjukvarukomponent i applikationen. API:et är ett gränssnitt mellan applikationen och biblioteket. Biblioteket blir en mjukvarukomponent i applikationen och utgörs vanligen av en uppsättning funktioner som är tillgängliga för applikationen att anropa, variabler som den kan läsa och/eller ändra, samt datatyper och klasser som den kan använda. Dessa funktioner kan i sin tur använda funktioner, variabler, och så vidare, som inte har gjorts tillgängliga från externa program, utan har kapslats in bakom API:et.

Förenklat kan man säga att Acconomys API gör det möjligt för andra applikationer att koppla upp sig mot Acconomy för att exempelvis kunna skicka fakturor, bokföra verifikationer, ta ut kontosaldo och mycket mer. Om ni väljer att aktivera API-kopplingen för ett företag kan detta företaget användas genom API under förutsättningen att rätt nycklar för identifiering skickas med.

Steg 1 - Aktivera

Ni hittar ert företags specifika API genom att klicka på Översikt i menyn. Klicka därefter på knappen Visa mer och skrolla ner på sidan för att komma till Kopplingar. Klicka på ikonen på raden Acconomy API se Bild 2.

Bild 1. Tryck på visa mer.

Bild 2. Tryck på kugghjulet för Acconomy API.

Om Acconomys API inte är aktiverat klickar du på knappen Aktivera enligt Bild 3.

Bild 3. Tryck på Aktivera.

Om ni redan har aktiverat Acconomys API (antingen genom att klicka på knappen eller genom att exempelvis logga in genom en annan applikation) ser det ut som i Bild 4.

Bild 4. Uppgifter för specifikt företag.

Steg 2 - Förklaringar

API-användarnamn

Användarnamnet är låst och representerar ert företags inloggningsnamn till API:et.

API-lösenord

Lösenordet har genererats av Acconomy och används i kombination med användarnamnet för att identifiera just ert bolag. Om ni vill generera ett nytt lösenord klickar ni på för att Acconomy ska generera ett nytt.
OBS! Om ni ändrar lösenord kan vissa appar ni använder sluta fungera!

API-nyckel

Nyckeln har genererats av Acconomy och används i adressfältet vid anrop till Acconomy. Om ni vill generera en ny nyckel klickar ni på för att Acconomy ska generera en ny.
OBS! Om ni ändrar nyckel kan vissa appar ni använder sluta fungera!