Verifikationsdatum

När ni skapar en ny verifikation kommer det automatiskt upp ett datum som förslag, om ni inte ändrar i era inställningar är det automatiskt det datumet som ni senast bokförde på.

Den här guiden visar hur ni ändrar datumet som visas vid skapande av ny verifikation.

Steg 1

Först går ni till Inställningar och trycker på pilen som finns till höger om Bokföringsinställningar så att alla inställningar för bokföring visas, se Bild 1.

Bild 1.

Steg 2

Gå till rad 8 Verifikationsdatum och klicka på pilen som finns på samma rad för att få fram de olika alternativen som finns att välja på, se Bild 2.

Nedan listar vi förklaringen till varje alternativ:

• Senaste verifikationsdatum = När ni skapar en ny verifikation kommer systemet välja samma datum som ni sist bokförde på.
  • Dagens datum = Dagens datum kommer att visas som förslag.
  • Lämna blankt = Inget datum ligger som förvalt och ni måste skriver in det manuellt varje gång.

Notera!

Glöm inte att klicka på Spara när ni är klara!