Importera kunder, leverantörer eller artiklar till Acconomy

Den här guiden kommer visa hur ni enkelt importerar ert kund, leverantör- eller artikelregister till Acconomy.

Steg 1

Gå först till fliken Register och välj sedan Lista kunder.

Klicka på åtgärdsikonen som är markerad på bilden och väljer Importera kunder, se Bild 1.

Välj först vilken fil det är som ska importeras genom att klicka på Välj fil.
Sedan väljer ni Kunder som objekt och väljer vart filens ursprung är ifrån. Om filen är från något annat program än Visma testa att välja CSV-fil med data. Om filen är en Excelfil så välj att importera CSV-fil med data.

Teckenuppsättning kan ni låta stå som Automatisk alternativt välja UTF-8 som är det vanligaste att använda i Sverige.

Notera!

Om ni märker att å, ä och ö blir konstigt i filen.
Ändra till UTF-7 istället och se om det fungerar bättre annars kontakta supporten.

Steg 2

När ni importerar en CSV-fil så behöver ni kontrollera att rätt fält hamnar på rätt plats. Det står en tydlig förklaring när ni kommer till det steget, när ni känner er klara klicka på Nästa.