Ny verifikation

Ny verifikation

Steg 1 - Skapa en ny verifikation

För att skapa en ny verifikation klickar ni på fliken Bokföring i menyn och väljer alternativet Ny verifikation.

Först ska ni välja verifikationsserie, vilken serie beror på vad ni ska bokföra för något. Är ni osäkra så kan ni välja serie A - Allmänna verifikat.

När ni valt serie väljer ni bokföringsdatum. Därefter kan ni skriva en verifikationstext som påminner er om vad den här verifikationen avser, se Bild 1.

Notera!

Det verifikationsnummer som visas på bilden är nästa lediga nummer. Skulle någon annan vara inne på ert konto och bokföra samtidigt kan verifikationsnumret ändras.Bild 1. Tryck på bilden för att få den tydligare.

Steg 2 - Koppla underlag till verifikationen

Om ni vill koppla ett underlag till verifikationen, exempel ett kvitto, klickar ni på dokumentikonen för att visa filhanteringsdialogen. I filhanteringsdialogen väljer ni redan uppladdade filer eller bläddra fram en fil från er dator.

Det går även bra att klicka på ett dokument som ligger i mappen Ej kopplade verifikationsunderlag som finns till höger om inmatningen. Klicka på ett dokumentnamn i listan för att koppla dokumentet samt även visa en förhandsgranskning av underlaget, se Bild 2


Bild 2. Tryck på bilden för att få den tydligare.

Läs vidare!

För mer information om hur ni kan ladda upp flera verifikationsunderlag samtidigt och hur ni kan fota underlaget med vår Acconomy-app kan ni läsa i guiden om hur man laddar upp underlag.

Steg 3 - Välj bokföringskonto och belopp

Nu ska ni välja vilket konto ni ska bokföra på. Ni kan manuellt skriva vilket bokföringskonto nu önskar bokföra på i rutan som finns under rubriken Konto eller så väljer ni att lista alla bokföringskonton genom att trycka på åtgärdsikonen som är markerad i Bild 3. När ni har valt ett bokföringskonto kommer det aktuella saldot för kontot att visas till höger på transaktionsraden, se Bild 3.

Ni kan själva välja om ni vill använda en transaktionstext eller dimensioner. Fyll därefter i beloppet i fältet Debet eller Kredit. När totalsumman balanserar kan verifikationen bokföras.

Läs vidare!

För mer information om hur ni använder er utav dimensioner kan ni läsa guiden om Dimensioner i Acconomy.Bild 3. Val av konto visar kontots aktuella saldo

Tips

Om ni är osäker på vilket konto ni ska använda eller om det ska bokas i debet eller kredit hittar ni mer information i Acconomys bokföringshjälp!

Gå till bokföringshjälp

Steg 4 - Bokför

När ni har fyllt i alla fällt, klickar ni antingen på Bokför och ny om ni vill skapa ytterligare verifikationer eller så klickar ni på Bokför om ni är klara med bokföringen.

Om ni väljer Bokför så kan ni därefter välja att låsa verifikationen Lås och då kan ni inte göra några ändringar om ni inte väljer att låsa upp den igen, se Bild 4.

Om ni klickar på Nolla alla rader så stryker ni alla raderna i verifikationer (Glöm inte att klicka Bokför för att spara era ändringar).

Bild 4. Slutför verifikationen.
Loader